Hver tredje kvinde afskyr øl

Danmark er en af verdens største eksportører af øl, og vi er også selv flittige til at drikke det. Men det er primært mændene, der sætter pris på en kold pilsner. 29 procent af kvinderne kan slet ikke lide øl, viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Tallet for mænd er kun fem procent, og forskellen er der to årsager til, mener lektor med speciale i sensorik ved Metropol Michael René.

»Forskningen peger på, at kvinder har flest epitelceller (receptorer, der opfanger smag, red.) i næsen. Samlet er de lidt mere følsomme og kan fange flere nuancer, end mænd kan,« siger han til metroxpress.

Men han tror nu mere, at det er et spørgsmål om vores kultur, og hvad vi er vant til.

»Mænd er mere til noget bittert, som øl jo ofte er. Kvinder er mere vant til at drikke søde safte med smag af friske frugter,« siger han og giver Somersby cider som et eksempel.

Hos Carlsberg kender de også til kvinders ølvaner eller mangel på samme.

De har forsøgt sig med forskellige alternativer, der appellerer til feminine smagsløg. Nogle af dem går rent ind hos kvinderne.

»Som regel, når vi har haft ølsmagninger, har der været kvinder, der ikke kunne lide noget øl. Men flere har uopfordret ringet ind og sagt, at nu kan de endelig lide øl,« siger brygmester Morten Ibsen til metroxpress.

Han mener dog, at danske kvinder er bedre til at drikke øl end i mange andre lande. I Schweiz er det eksempelvis op mod 80 procent af kvinderne, der ikke kan lide øl.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik